Doorgroeien naar wie je werkelijk bent

Wat eerder diep verborgen lag kan nu worden aangeraakt door je partner, je kind, een (on)bekende of een pijnlijke gebeurtenis, wat een nieuwe pijn lijkt te zijn, blijkt een onderliggende oude pijn uit de kindertijd te zijn die omhoog komt.
Durf je bij de pijn stil te staan, dan maak je verbinding met de oude pijn en met jezelf. Loop je er voor weg, ga je een stukje uit verbinding met jezelf (en de ander).
Niet leuke gevoelens is ook een onderdeel van het leven en menszijn. Het is niet altijd eenvoudig maar een mooie kans om jouw innerlijke schatten te ontdekken.
Iets waar eerder geen ruimte voor was om te doorvoelen door drukte, automatische piloot, gericht te zijn met opbouw van werk en gezin, andere emoties verwerken, de andere persoon of relatie verantwoordelijk te stellen, terwijl het in jou leeft. Het mag nu doorvoeld worden om van binnen te gaan loslaten; innerlijke bevrijding wat je onbewust kan tegenhouden wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt.
Uit je de oude emoties die al die tijd verborgen of onderdrukt was op een veilige plek (met begeleiding), dan kan je met liefde en aandacht de oude wond met liefde verzorgen – jezelf geruststellen, het kind van vroeger die liefdevolle aandacht nodig had van een ouder.
Wat jij nu als volwassene alsnog kan geven aan jouw innerlijk kind.
Het innerlijk kind dat zo behoeftig en verwond blijkt te zijn en naar vervulling zoekt in iets en iemand een wond die getriggerd wordt. Dit kan zich uiten in emoties (naar de ander), overmatigheid zoals eten, alcohol, shoppen, ongezond eten extreem sporten of buiten je partner om bij iemand anders of hoge verwachtingen hebben etc.
Er kan ook het tegenovergestelde ontstaan: emoties naar binnen, te weinig eten, niet de verbinding aangaan met iemand anders, de niet leuke gevoelens vermijden etc.
Hoe meer de oude wonden worden geheeld en het kind in jou omarmt, hoe meer je vanuit vervullende liefde kan leven en voelen.

 

Transformatie & Innerlijk Kind Coach
Sarah Grosman