Relatiecoaching

In een relatie ben je elkaars meest heldere spiegel, waar veel groei en helings potentie in zit. Je komt je eigen en ook elkaars minste leuke kant tegen, wat een doorzichtige muur kan zijn tussen tussen jullie – twee mensen die elkaar liefhebben. Door onbegrip en pijn raak je steeds meer van elkaar verwijdert.

Het kan zijn je meerdere pogingen hebt gedaan om de relatie tussen jullie te herstellen. Als problemen hoog oplopen of langdurig afspelen kan dit veel invloed hebben op alle gebieden in je leven of je zoekt een toevlucht ergens in.

Wil je ook

  • Beter communiceren
  • Diepe en harmonieuze verbinding
  • Meer vreugde en lichtheid in jullie relatie
  • Onderzoeken wat de onderliggende pijn is
  • Belemmerende (oude) patronen doorbreken
  • Oude pijn loslaten en oude wonden helen
  • Steviger op je eigen plek staan
  • Beter naar je gevoelens luisteren en omgaan met emoties

Hierin begeleid ik stellen en ook individueel om elkaar weer te vinden in wat jullie samen heeft gebracht: de liefde en waardering voor elkaar als mens. Tijdens de sessies ga je ontdekken welke oude patronen jullie belemmert.

Vaak gaat het niet om de gebeurtenis, maar om de pijn en angst die steeds wordt aangeraakt en bevestigd wordt, wat je onbewust als kind als “waar” hebt aangenomen. Een veel voorkomend gedachten en gevoel is: “Ik ben niet goed genoeg, ik voel mij verlaten/alleen, de ander helpt mij niet dus ik doe het liever alleen of ik bescherm mezelf want dan kan ik niet afgewezen worden”.

Meestal heeft één van de twee een groter verlangen om tot verbinding te groeien.

Een uitnodiging voor de ander.

Als je allebei bereid bent, kun je elkaar op dieper niveau ontmoeten en verbinden.  

Als het moeilijk is, is het een uitnodiging en een uitdaging om erbij te blijven. Loop je weg, dan ga je niet alleen uit verbinding met de ander, maar je gaat ook uit verbinding met een deel van jezelf wat je niet wilt voelen.

Stap je vroegtijdig uit de relatie, dan ontneem je jezelf en de ander de kans om te onderzoeken en groeien.
Wanneer je bereidt bent om te gaan onderzoeken wat jou raakt, dan open je een deur naar je innerlijke wereld. Je ontdekt welke oude wonden, die je opgelopen hebt in je kindertijd, een pijnlijke gebeurtenis die zich blijft herhalen als iemand daarop drukt. Vanuit een oude conditionering zie je de persoon en situatie als iets wat niet goed is en vanuit een oud beschermingsmechanisme reageer je daar op.

Om pijn te vermijden kan je zwijgen, je er overheen zetten, bevechten of je loopt weg. In alle gevallen ga je niet alleen uit verbinding met de ander, maar je gaat ook uit verbinding met een deel van jou wat je niet wilt voelen, en het belangrijkste: je gaat voor een deel uit verbinding met jezelf.

Maak je verbinding met jezelf, dan kan je ook verbinding met de ander maken.

Diepste pijn en verlangens

In oude pijn zit een onvervuld verlangen en gemis van dat je geliefd werd, ook met je imperfecties en dat je echt gezien en gehoord werd, wat je als kind soms van je ouders hebt gemist.
Met diverse methoden die ik gebruik, krijg je inzichten en gaan we innerlijk werk doen om oude pijn te gaan loslaten en oude wonden helen op dieper niveau. De pijn (en jij als persoon) wordt zachter en transformeert zich naar liefde en vertrouwen.

Uit ervaring is gebleken dat het mogelijk is om tot een harmonieuze verbinding te komen, die tot veel diepere en vervullende verbinding is gegroeid.
Ook stellen die op het punt stonden uit elkaar te gaan, waarvan de bereidheid en liefde (diep verborgen) aanwezig was, zijn tot elkaar gegroeid door een traject te volgen.

Wil jij/jullie onderzoeken waar de mogelijkheden en kansen liggen?

Voor een sessie en Traject Healing & Self-care

Maak een afspraak en voor vragen
neem gerust contact op met Sarah Grosman info@dichterbijjeik.nl of 0628546107

Telefonisch bereikbaar ma t/m vrij 09:00 – 18:00

Volg Dichterbij je Ik op social media

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trainingen, lezingen, events en artikelen.