Meditatie – Innerlijk Kind

Tijdens deze meditatieve sessies ga je op diep niveau een innerlijke reis maken naar de kernoorzaak waar je tegenaan loopt. Je gaat verbinding maken wat jou belemmert, zodat je dit kan doorbreken om jouw levenspad vrij te maken en jij weer kan stralen.
Zelfliefde, zelfzorg en zelfbevrijding staan centraal.
De kracht van deze helende meditatieve sessie is de combinatie van bestaande én eigen methoden waaronder opstellingen, lichaamswerk en visualisatie. In meerdere lagen wordt er gewerkt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Op dieper niveau maak je verbinding wat je diepste verlangens zijn, verborgen oude pijn, onverwerkte emoties, trauma’s en belemmerende oud patronen. Er is ruimte voor rouwverwerking, oude wonden uit je kindertijd helen en het loslaten van oude pijn en bijv. ook een ex.
Een voelbare bevrijding van wat je al die tijd met je meedraagt en jij jezelf hebt kunnen geven en herstellen waar je al die tijd (onbewust) naar verlangde.

Ontdekken & Helen

Innerlijk Kind werk en Innerlijke Kind meditatie brengt je dichterbij jezelf en verdieping in je persoonlijke ontwikkeling en een harmonieuze verbinding met jezelf en anderen.
Je ontdekt wat de onderliggende oorzaak is van onrust en ontevredenheid en andere emoties.

Unieke Gouden tool

Innerlijk Kind meditatie is een waardevolle gouden tool die je heel je leven kan toepassen, om op dieper niveau dichtbij jezelf te blijven voor een langdurige verbinding.

Je ervaart en je leert:

  • Verbinding te maken met een (verborgen) belangrijk deel van wie je echt bent
  • Hoe je ervoor jezelf kunt zijn (bij moeilijke momenten)
  • Jezelf geven wat je echt nodig hebt
  • Langdurige verbinding te houden, terugval voorkomen
  • Beter naar je gevoel, hart en intuïtie te luisteren
  • Liefdevol en oordeelvrij naar jezelf (en anderen) te zijn
  • Grenzen aan te geven, aan jezelf en de ander
  • Vermindering van onzekerheid en angst (paniekaanvallen)
  • Helend voor oude pijn, onverwerkte emoties en trauma’s
  • Meer innerlijk rust, vrijheid, tevredenheid en vreugde

Wanneer je ergens tegenaan loopt, is het een kans om te helen

om weer de heelheid en eenheid in jezelf te gaan ervaren, wie je oorspronkelijk bent

Door jezelf te bevrijden van onverwerkte emoties, blokkades, oude gedachten of veroordelingen van anderen die in het verleden hebben plaatsgevonden (en nu herhalen of in een andere vorm), zal je daarna niet meer als “waarheid” aannemen en voelen. Vanuit hier kan je weer jouw eigen(wijs)heid ervaren met al jouw kwaliteiten en kan je vanuit jou hart en intuïtie makkelijker keuzes maken die bij jou passen.

Voor een sessie en Traject Healing & Selfcare

Wil je meer lezen over de waarde van Innerlijk kind? Lees hier onderstaande tekst.

De waarde van het Innerlijk Kind

De meeste jonge kinderen zijn onbevangen en doen wat goed voelt, ze gaan op hun doel af, zonder een duidelijk doel te hebben. Ze doen wat goed voelt, ze zijn leergierig, staan open, zijn niet veroordelend naar zichzelf, en voelen goed aan wie zuiver is en niet. Ze staan dichtbij hun gevoel en maken makkelijk verbinding met zijn/haar kwaliteiten, wijsheid en vreugde. Ze weten hoe ze met emoties kunnen omgaan, ze gaan ravotten/spelen, ze krassen op papier om te kunnen ontladen en daarna zijn ze weer aanwezig. En ze gaan heerlijk zingen, ze geven zichzelf een stem. Ze geven aan wat ze wel/niet leuk vinden of wat ze nodig hebben.

We lijken dit soms kwijtgeraakt, en lijken verleerd te zijn om te kunnen doorvoelen wat onze diepste verlangens zijn, wat echt bij ons past, onze puurheid, onze uniek ik, de eigenheid die je als kind had. Als we als kind niet genoeg ruimte kregen voor onze gevoelens en emoties, afgewezen hebt gevoeld, door op bepaalde belangrijke momenten niet gezien en gehoord werden. Of pijnlijke gebeurtenissen/trauma’s te heftig waren om als kind te verwerken en onbewust bepaalde verantwoordelijkheid en pijn van de ander op ons namen, dan is de enige manier om te “overleven” een beschermingsmechanisme ter voorkoming om nog meer pijn te voelen. Als kind druk je niet alleen je gevoelens weg, maar vormt jouw beschermingsmechanisme en onverwerkte emoties een omhulsel over jouw eigenheid en kwaliteiten.

Als jij je nu geraakt voelt, dan wordt er tegelijkertijd ook

oude pijn uit je kindertijd aangeraakt

Als jij je als kind niet gezien of gehoord voelde of wat gemist hebt, herhaald de emoties zich weer in jou, waar toen geen ruimte voor was om te uiten of te verwerken die je toen als kind had ervaren: oude boosheid, onrechtvaardigheid, verdriet, eenzaamheid, angst of gedachten “Ik ben niet goed genoeg”.

Het kind van toen miste geborgenheid en liefdevolle aandacht. Het kind van toen is nog steeds zoekende en uit zich in over matigheden zoals voeding, alcohol, hard werken of bij een ander zoeken.
Wanneer je nu als volwassene verbinding maakt met het kind van toen (met een eigen IK-je en die weet wat je nodig hebt) dan leer je je eigen stukken dragen en kan je alsnog jezelf geven wat je onbewust hebt gemist. En hierin ontdek je dat de antwoorden, inzichten, liefde, licht en kracht in jezelf te vinden is.

Voor een sessie en Traject Healing & Self-care

Maak een afspraak en voor vragen
neem gerust contact op met Sarah Grosman info@dichterbijjeik.nl of 0628546107

Telefonisch bereikbaar ma t/m vrij 09:00 – 18:00

Volg Dichterbij je Ik op social media

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trainingen, lezingen, events en artikelen.